DCL - SamenMeer

Nieuws: 

Tentoonstelling van Huub van Meerwijk in DCL SamenMeer.

Momenteel zijn in onze entree de beelden van Huub van Meerwijk (1951) tentoongesteld.

Tijdens zijn studie wiskunde ontwaakte bij Huub de behoefte om tastbare vorm te geven aan zijn gevoelswereld. Om dat te kunnen realiseren volgde hij een beeldhouwopleiding in Utrecht en aan de Rijksacademie in Amsterdam.

Huub noemt zijn werk vaak een gedicht van richtingen. Hij vindt dat een goed beeld herkenbaar moet zijn met een eigen opbouw van richtingen en maten.

"Mijn streven is om mijn, vaak nog onbenoemde, gevoelswereld zo scherp mogelijk te vatten in een beeld".

Huub van Meerwijk woont en werkt in Amsterdam Noord aan de voormalige Overtoom van Oostzaan.

De tentoonstelling is tot half november te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 9.00 -16.00 uur. Meer informatie: www.beeldhouwers.nu 

 

Zomeruitjes DCL SamenMeer

Het is nu hoog zomer maar bij ons lopen de meeste activiteiten gewoon door. Niet alle ouderen gaan immers op vakantie.

Groot succes zijn de Zomeruitjes met de eigen bus. Er is bijvoorbeeld al een bezoek gebracht aan Johanna’s Hof, zijn er rondjes Waterland en Amsterdam gereden en heeft Molenaar Marcel zijn Twiske Molen opengesteld. Alle uitstapjes zijn laagdrempelig, vereisen weinig inspanning en zijn geschikt voor mensen met een rollator. Natuurlijk wordt er altijd ook wat lekkers gegeten en gedronken. Als het lastig is om zelfstandig naar SamenMeer te komen dan kunnen wij u ook thuis ophalen en na afloop weer bij de voordeur afzetten. Wij rijden altijd met eigen (vrijwillige) chauffeurs en een bijrijder.

Wordt het  voor u ook moeilijk om zelfstandig op pad te gaan en wilt u graag met leeftijdgenoten een leuke ochtend of middag doorbrengen? Neem dan contact met ons op, wij kijken dan samen wat wij voor u kunnen betekenen. Ook als u mensen in uw omgeving kent voor wie dit soort uitstapjes geschikt kunnen zijn kunt u contact opnemen. Met toestemming van deze persoon kunnen wij dan kijken wat wij kunnen bieden.

 

 

Cursuseizoen 2019-2020

Terwijl het zomerprogramma nog volop draait  zijn wij bij DCL SamenMeer al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het activiteitenseizoen 2019 – 2020 dat start in september.

Natuurlijk gaan wij gewoon door met ons populaire vaste aanbod. Wij houden bij SamenMeer echter ook van vernieuwing en zijn altijd op zoek naar interessante, nieuwe activiteiten. Mist een u activiteit of heeft u een goed idee voor iets nieuws? Neem dan gerust contact met ons op, wij kijken dan samen wat er mogelijk is.

Momenteel zijn er al een aantal nieuwe activiteiten bekend voor het najaar:

Cursus Opruimen: deze cursus zal samenvallen met het tv-programma “Ons huis vol spullen” waarbij mensen geholpen worden die door de bomen het bos niet meer zien. De mens is van nature geneigd van alles te bewaren, waardoor je woning al snel kan uitpuilen met bezittingen die je niet echt meer nodig hebt. Samen met een opruimexpert wordt gekeken hoe je hier weer structuur in kunt aanbrengen.

Vrouwen in de Filosofie: 4 lessen over Vrouwen in de Filosofie, aan de hand van het boek: ‘Wat maakt Gelukkig’, hierin worden 7 filosofes besproken.

Valpreventie: onder leiding van Fysiotherapie Balans

StoelYoga: gezien de populariteit van deze losse lesblokken in het vorig seizoen gaan wij deze lessen nu op vaste basis wekelijks aanbieden.

Voor informatie kunt u contact opnemen met DCL SamenMeer via nummer 020 – 482 41 90 

 

Heeft u het al gezien?

Wij hebben een nieuwe naam! Vanaf 21 juni zijn wij niet meer het Dienstencentrum maar heten wij

SamenMeer - inloop en activiteiten voor ouder Landsmeer

Deze naam is tijdens ons vrijwilligersfeest op 21 juni onthuld door wethouder Mandy Elfferich en bedacht door José de Regt. De komende periode zult u steeds vaker onze nieuwe naam tegenkomen en wij werken aan hard aan een nieuwe logo en een nieuwe huisstijl.

 

Gastheer/gastvrouw gezocht (op vrijwillige basis)

Bent u gastvrij, praat u makkelijk, weet u van aanpakken en gaat u een uitdaging niet uit de weg?

Het Dienstencentrum is dan op zoek naar u!

Als gastheer/gastvrouw verzorg je de koffie en thee voor onze bezoekers en ben je het  visitekaartje van onze Stichting. Je ontvangt bezoekers in onze gezellige foyer, maakt een praatje en voorziet ze van een kopje koffie of thee. Tijdens je dienst ben je ook verantwoordelijk voor de keuken en verzorg je de koffie en thee voor de  clubs die op dat moment bij SamenMeer aanwezig zijn.

Er werken bij ons ca. 90 vrijwilligers en u zult warm onthaald worden door een groep enthousiaste mensen die er met elkaar voor zorgen dat alle activiteiten soepel verlopen. Er zijn vacatures op diverse dagen en tijden.

Bent u nieuwgierig geworden? Kom dan eens langs om de sfeer te proeven.

 

Jubileum DienstBode

Heeft u onze prachtige jubileum DienstBode al gelezen?

Klik hier en lees alles wat u moet weten over ons 50 jarig bestaan en onze historie.

Veel leesplezier!

 

 

 

 

SamenMeer-Inloop en activiteiten voor ouder Landsmeer | dienstenc.landsmeer@hetnet.nl